DE STEMMING IS GESLOTEN.

 

BuurtBuik: Voedsel verbindt!
Logo buurtbuik

BuurtBuik strijdt tegen voedselverspilling door overtollig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Zo maken we samen een betere buurt: we brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden tegen voedselverspilling. Bij BuurtBuik is iedereen welkom, elke zaterdag om 13.00 uur kan iedereen binnenlopen bij Buurthuis de Boog in Overvecht voor een gratis 3-gangen maaltijd. Ook is iedereen welkom om te helpen met koken. We verzorgen de maaltijd altijd met een leuke mix van vrijwilligers: buurtbewoners, studenten, mensen die iets naast hun werk willen doen en alle andere enthousiaste Utrechters!
www.buurtbuik.nl

Buurttuin de Zandloper
Logo buurttuin zandloper

Buurttuin de Zandloper is al een paar jaar druk om een centrale rol in de wijk te krijgen. De Zandloper wil er zijn voor jong en oud, daarom heet het geen speeltuin maar Buurttuin. Overdag is de Zandloper open voor kinderen om te spelen, knutselen of te koken. Ook is er een handwerkgroep, een tweede kansboetiek en een kookclub voor vrouwen.
www.buurttuindezandloper.nl

Inclusive Works
Logo Inclusive Works

Inclusive Works biedt -sinds 2011- vrijwilligersplekken en gaat samenwerkingen aan met allerlei mensen in de stad: recent afgestudeerden die op zoek zijn naar een baan, nieuwkomers die nog geen Nederlands spreken, Nederlanders met een migratie-achtergrond die geen baan (op een passend niveau) kunnen vinden, ouderen, de lhbti gemeenschap en mensen met een beperking. Waar wij tot nu toe heel goed in staat zijn geweest is om vrijwilligers aan te trekken die nog geen (goed) Nederlands spreken, en daarom nog geen werkervaring hebben. Wij bieden hen een werkervaringsplek -als vrijwilliger- waar de deelnemers Engels kunnen spreken, hun Nederlands kunnen oefenen en tegelijkertijd, een introductie krijgen in de Nederlandse gebruiken en cultuur in organisaties. Velen van hen zijn daarna in staat om een baan te bemachtigen en te houden. 
Met andere woorden: Inclusive Works biedt toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt.
www.inclusiveworks.eu

Indekerngezond
Logo Indekerngezond

Indekerngezond (IDKG) legt zich toe op het stimuleren van gezondheid en welzijn van bewoners in de wijk.
Wat dit initiatief zo bijzonder maakt, en daarmee zo toegankelijk, is dat het niet uitmaakt op wat voor een niveau iemand functioneert om zich toch uitgenodigd te voelen om de ervaring van gezondheid, welbevinden, meedoen, kwaliteit van leven en zingeving te verhogen. Op deze wijze wordt 'gezondheid' in de brede zin van het woord voor iedereen toegankelijk op ieders eigen niveau.
www.indekerngezond.nl

Leergeld Utrecht
Logo Leergeld Utrecht

Leergeld Utrecht is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij kunnen meedoen aan school-, sport- en cultuuractiviteiten. Steeds meer kinderen in de gemeente Utrecht kunnen om financiële redenen niet meedoen aan deze activiteiten. Het motto van Leergeld is: Laat alle kinderen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen.  
Leergeld Utrecht wil deze kinderen (weer) laten meedoen. Onze missie is om sociale uitsluiting van kinderen te voorkomen. De kleine beurs van ouders mag geen reden zijn voor sociale uitsluiting van de kinderen. Wij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten die buiten de U-pas vallen. Door ondersteuning van Leergeld kunnen kinderen mee op schoolreis, hun zwemdiploma halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen wij regelmatig bij de aanschaf van een laptop, sportkleding of een (tweedehands) fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.
https://leergeldutrecht.nl

Natuurspeeltuin de Hoef
Logo Natuurspeeltuin de Hoef

Natuurspeeltuin de Hoef is door de bewoners van de wijk Hoge weide bedacht en ontwikkeld. Tijdens het proces is er samen met de Speeltuinbende nagedacht over de toegankelijkheid van de speeltuin en het gebouw. Met als resultaat dat de kinderen met en zonder rolstoel overal met elkaar in de speeltuin kunnen spelen. Zo zijn de paden goed berijdbaar, kunnen er ook rolstoelen over de skelterbaan racen, kunnen alle kinderen op het podium komen en zijn er plekken voor kids met een rolstoel tussen (en dus niet ervoor of ernaast) het publiek. Kunnen alle kinderen met zand en water spelen en is zelfs de boomhut toegankelijk voor iedereen. En nog veel meer. 
Daarnaast is het speeltuingebouw rolstoelvriendelijk en is er een extra grote verschoontafel in het gehandicaptentoilet. Op het terras staan picknicktafels waar een rolstoel onder kan.
www.natuurspeeltuindehoef.nl

 

Rechtswinkel Utrecht
Logo de Rechtswinkel Utrecht

De Rechtswinkel zet zich al jaren in voor het toegankelijk maken van juridisch advies. De Rechtswinkel biedt gratis advies aan, zodat niet alleen mensen met geld , maar ook mensen met weinig geld gebruik kunnen maken van hun rechten. De Rechtswinkel wordt vrijwillig door rechtenstudenten draaiende gehouden.  De Rechtswinkel biedt iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of financiële situatie, een helpende hand bij juridische vragen. Buitenlanders, vreemdelingen en mensen die slecht Nederlands spreken worden door de studenten geholpen in het Engels. De Rechtswinkel Utrecht bevordert de toegankelijkheid van het rechtssysteem in Nederland voor iedereen.
www.rechtswinkelutrecht.nl

Resto VanHarte
Logo Resto VanHante

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant in de wijken Kanaleneiland, Overvecht en later dit jaar in Leidsche Rijn, met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Iedereen is bij ons van harte welkom, ook als je niet uit de buurt komt. Ons streven is om mensen met verschillende (culturele) achtergronden in ons Resto te krijgen. En mensen die niet snel naar een restaurant gaan vanwege de hoge kosten of mensen die alleen thuis zitten. Ook studenten zijn bij ons van harte welkom. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoacht door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.
www.restovanharte.nl

Serve the City Utrecht
Logo Serve the City Utrecht

Serve the City Utrecht is een organisatie die zich inzet om jongeren te koppelen aan kwetsbare Utrechters. Wij zijn klein en daardoor makkelijk te benaderen. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via onze website op basis van interesse. De welkomstmail is zowel in het Nederlands als Engels. Dus ook anderstalige hulpbieders, zoals statushouders, kunnen bij ons meedoen. We hebben goede contacten met buurtteams en zijn daardoor makkelijk te benaderen voor hulpvragen. De hulpvragen zijn heel uiteenlopend. We pakken zowel ad-hoc (spoed)klussen als ook langere projecten op. Van helpen verhuizen tot het zoeken van een taalmaatje of een hond uitlaten en een praatje maken. Kortom je kunt het zo gek niet bedenken of Serve the City vindt een vrijwilliger/ oplossing voor uw hulpvraag.
www.stcutrecht.nl

Tafeltennisvereniging SVE
Tafeltennisvereniging SVE

SVE doet al jaren haar uiterste best een vereniging 'voor en door' iedereen te zijn. Zo hebben we naast de reguliere trainingen voor kinderen en volwassenensinds 2012 begeleide trainingen voor ouderen.  Sinds 2016 hebben we ook trainingen voor Utrechters met een beperking (in het bijzonder niet-aangeboren hersenletsel). Ondertussen hebben we 270 leden , waaronder leden met een beperking. We hebben veel nationaliteiten rondlopen binnen de vereniging. Zo zijn er de afgelopen jaren veel statushouders bij ons lid geworden, waarvan sommige ook vrijwilliger zijn. Recent zijn we betrokken geraakt bij het JongGras Sportbuddies project. 
Vorig jaar is er een toegankelijkheidsrapport gemaakt van onze accommodatie. De aanbevelingen uit dat rapport proberen we nu zo snel mogelijk uit te voeren. Zo is er contact met een aannemer om de rolstoelhelling voor het gebouw te verlengen. En de komende maanden gaan we samen met de Nederlandse Tafeltennisbond renovatieplannen maken voor onze hele accommodatie, waarbij ook onder andere een gehandicaptentoilet en een nieuwe nooduitgang aan de orde zal komen.
www.ttvsve.nl

Villa Vrede
Logo Villa Vrede

Villa Vrede is een (t)huis voor ongedocumenteerden in de stad Utrecht. Dit zijn mensen die anders geen veilige plek hebben. Door verschillende activiteiten in en met de buurt te organiseren lukt het om iedereen welkom te heten. Dit doen wij door ieder kwartaal evenementen te organiseren. Buurtbewoners maken kennis met de deelnemers van Villa Vrede: door met elkaar te sporten, eten, dingen te maken. Op elk evenement komen ongeveer 100-200 mensen af. Daarnaast proberen wij elk jaar mee te doen met NL Doet en staan wij open voor verschillende vrijwilligers. Geen taal, leeftijd, cultuur, gender of religie is een belemmering om mee te doen. Wij hebben wij een enorm divers vrijwilligersteam (>60 mensen). Hierdoor is Villa Vrede uniek in haar toegankelijkheid voor vrijwillige inzet en voor een kwetsbare groep.
www.villavrede.nl

Lukt het stemmen niet en gebruikt u Internet Explorer? 
Upgrade dan uw browser naar Edge of gebruik Firefox of Chrome.