Maak uw keuze

  Welke organisatie is het beste toegankelijk?

  e-mailadres

  U ontvangt een e-mail met een link om uw stem te bevestigen. Ontvangt u de bevestigings e-mail niet? Controleer dan uw spambox.

  Stichting De Voedseltuin Overvecht

  De Voedseltuin Overvecht is er voor alle bewoners van Overvecht die van tuinieren of van lekker gezond eten houden. Om te zorgen dat iedereen zich welkom kan voelen heeft de voedseltuin vanaf het begin goed rekening gehouden met mensen, voor wie dit niet altijd gemakkelijk is.

  Er zijn op beide locaties verharde paden zodat de tuin toegankelijk is voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een rollator. Ook zijn er verhoogde plantenbakken en aangepast gereedschap. Voor mensen die daar behoefte aan hebben is er begeleiding en coaching.

  www.voedseltuinovervecht.nl

  Bij Bosshardt Zuilen

  Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt en is meerdere dagen per week geopend. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor allerlei verschillende groepen. Activiteiten zoals samen eten, knutselen, spellen doen worden door de bewoners zelf georganiseerd.

  Iedereen welkom is om mee te doen met de activiteiten of gewoon een lekker kop koffie koffie of thee te komen drinken.

  Er is nu ook een invalide toilet, zodat de deelnemers in een rolstoel nu ook in het gebouw naar het toilet kunnen.

  Of je nou de koning bent, jong of oud, met of zonder beperking, iedereen is welkom.

  http://www.facebook.com/bijbosshardtzuilen/

  Onbeperkt studeren, Universiteit Utrecht

  Het Platform Onbeperkt Studeren is een platform voor en door studenten met een functiebeperking. Het platform bestaat uit studenten met verschillende beperkingen, die verschillende opleidingen volgen en heeft als doelen, elkaar helpen met ervaringen en tips, voorlichting geven, meedenken over beleid en een buddyprogramma opzetten.

  Het helpt om studenten zelf inspraak te geven bij het verbeteren van de voorzieningen en begeleiding. Zij zijn ervaringsdeskundig, kunnen vertellen over de meerwaarde van hun beperking en het maakt de universiteit een plek waar aandacht is voor meedoen en waar iedereen zich kan thuis voelen.

  www.students.uu.nl/onbeperktstuderen

  De MBO Utrecht Hond voor studenten met een Autisme Spectrum Stoornis

  Soms is een verbetering een toevallige ontdekking.

  Het MBO Utrecht ontdekte dat in het bijzijn van Labrador Bloempje de gesprekken met studenten met een Autisme Spectrum Stoornis vaak veel fijner liepen.
  Nu is Bloempje één dag per week vaste kracht. Zij helpt studenten met het volgen van lessen en maken van examens. Bloempje zorgt ook voor een leuke sfeer op school, geeft rust en een plek om terecht te kunnen als studenten even uit de klassensituatie willen gaan.
  Het is fijn dat deze’ toevallige’ hond nu binnen een reguliere schoolomgeving wordt ingezet, met zichtbare resultaten.

  www.mboutrecht.nl/bloempje-helpt-studenten-studie

  Star Lodge Hotels

  Star Lodge Hotels heeft goed nagedacht over de toegankelijkheid voor al haar gasten, ook gasten met een beperking. Dit geldt niet alleen voor de in de kamer voor mindervalide gasten, maar ook voor de rest van het hotel.

  Het hotel is goed bereikbaar voor mindervalide gasten. De faciliteiten zijn zo ontworpen dat iedereen er gebruik van kan maken en het hele hotel is drempelvrij.
  Daarnaast staan gastvrije medewerkers klaar om te zorgen dat men een zo toegankelijk mogelijk verblijf heeft in dit sfeervolle design hotel.

  www.starlodge.nl